ERZURUM / HORASAN - YATILI BÖLGE ORTAOKULU

YATILI BÖLGE ORTAOKULU

Adres
Mümtaz Turhan Mahallesi, Eğitim Caddesi, Yatılı Bölge Ortaokulu Horasan/ Erzurum
Vizyon
Verimli, iletişim kurabilen, zeki, yeteneğini geliştirebilen, normlara uyan, uzlaşı kültürüne sahip, mükemmel, uyumlu, zamanı iyi kullanabilen nitelikte öğrenciler yetiştiren; eğitim öğretim hizmetlerini çağdaş ölçütler doğrultusunda yürüten, sürekli gelişen nitelikli ve yenilikçi bir kurum olmaktır.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılaplarına, milli ve manevi değerlere bağlı; vatanını, milletini, bayrağını seven ve yücelten; sorumluluk sahibi, özgüven duygusu gelişmiş, katılımcı, paylaşımcı, girişken, üretken, yeniliklere açık, teknolojiyi etkin kullanan, başarılarıyla öne çıkan, sosyal yönü kuvvetli, zararlı alışkanlıklardan uzak, sağlıklı ve akılcı bireyler yetiştirmek.
Başarılar
2011-2012 Eğitim öğretim yılı sonunda 24 öğrencimiz Anadolu türü liselere yerleşme hakkı kazanmıştır. Antalya´da gerçekleştirilen Türkiye kros şampiyonasında Yıldızlar takımımız 2., Küçükler takımımız 3. olmuştur.
Öğretim Şekli :Tam Gün
8.30-15.00
Ulaşım
İlçemize Erzurum merkez Yoncalık civarından belirli saatlerde kalkan Horasan Belediyesinin araçlarıyla ulaşılabileceği gibi, Ağrı, Kars, Iğdır yönüne giden şehirlerarası otobüslerlede ulaşılabilir. Ayrıca ilçemizden demiryolu da geçmektedir.
Yerleşim Yeri
Horasan İlçesi Erzurum ilinin doğusunda Aras nehrinin kenarında kurulmuştur. Yüzölçümü 1662 Km2 dir. Deniz seviyesinden yüksekliği 1650 mt´; İlçenin doğusunda Sarıkamış, güneydoğusunda Eleşkirt, güneyinde Karayazı, batısında Köprüköy ve kuzeyinde Narman ilçeleri yer almaktadır. İlçenin toprakları genel olarak Aras nehri boyunca uzanan geniş düzlüklerle, Kuzey ve Güneyden çevrili tatlı eğimli çıplak geniş sırtlardan meydana gelmiştir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz konum itibariyle ilçe merkezine 3 km, il merkezine 82 km uzaklıkta, E23 karayolu üzerinde olup ulaşım problemi bulunmamaktadır. İlçeden İl merkezine saat başı belediye servisleri bulunmaktadır.
Futsal Turnuvası Voleybol Turnuvası
E-Twinning TUBİTAK